Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Tony Ingesson

Forskare

Statsvetenskap

Främsta forsknings- och undervisningsområden

  • militärt beslutsfattande
  • organisationskulturer
  • säkerhetspolitik
     

Pågående forskningsprojekt

Tony Ingesson disputerade i maj 2016 med en avhandling om de strategiska och politiska konsekvenserna av militärt beslutsfattande på lägre nivåer (fartygschefer samt chefer på grupp-, plutons-, kompani- och
bataljonsnivå). Han har även bl.a. medförfattat en studie för Försvarsmaktens perspektivplanering om Europas säkerhetspolitiska utmaningar ur ett tioårsperspektiv. Tony arbetar också inom ett projekt som syftar till att undersöka vilken inverkan värnplikt har på demokratisering ur ett historiskt perspektiv.
 

Pågående undervisning

Tony Ingesson undervisar under höstterminen 2016 på Freds- och konfliktvetenskaps grundkurs i delkurserna "Teorier om krig och väpnade konflikter" och "Folkrätt, väpnade konflikter och FN" (7,5hp), samt på grundkursen i Underrättelseanalys. Han är även handledare för studentmentorerna inom Freds- och konfliktvetenskap.
 

Publikationer

Profilbild Tony Ingesson
E-post: tony [dot] ingesson [at] svet [dot] lu [dot] se

Universitetslektor

Statsvetenskapliga institutionen

35

Bakgrund

Tony Ingesson (fil.dr.) är utbildad ammunitionsröjare och sjöbevakningsledare, och har tidigare varit anställd inom Försvarsmakten. Hans forskning är främst fokuserad kring subkulturer, militärt beslutsfattande och förvaltning.

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten