Fabio Cristiano om cyberwar och simuleringar

Fabio Cristiano har skrivit artikeln “From Simulations to Simulacra of War: Game Scenarios in Cyberwar Exercises”, som ingår i det senaste numret av the Journal of War and Culture Studies.

Projektet – en illusion av handlingskraft

Bild på Mats Fred. Foto: Jessica Björck Projektformen har blivit allt vanligare, som ett sätt att driva utveckling i offentlig sektor. Genom att starta projekt visar politiker och tjänstemän på handlingskraft, att de ”tänker utanför boxen” och gör något åt problematiska situationer. Nu har Mats Fred disputerat med en avhandling som visar att projekt sällan leder till tänkta effekter.

Hanna Bäck om protestdeltagande

Hanna Bäck har, tillsammans med Emma Bäck och David Sivén, samförfattat artikeln ”Why engage in collective action? The conditional effect of social support and efficacy on protest participation”, som nyligen har publicerats i “Basic and Applied Social Psychology".

Bergman Rosamond och Svensson har skrivit varsitt kapitel i en antologi om identitetspolitik

Annika Bergman Rosamond och Ted Svensson har bidragit med varsitt kapitel till antologin ”The politics of identity: place, space and discourse”. Teds kapitel berör diskriminering på basis av kast i ett indiskt sammanhang och Annikas diskuterar militär intervention och minnespolitik ur ett svenskt perspektiv.

Annika Björkdahl om krigsvåldtäkter

Annika Björkdahl och Johanna Mannergren Selimovic har bidragit med kapitalet ”Feminist Ethnographic Research: Excavating Narratives of Wartime Rape” i boken ”Ethnographic Peace Research”.

Fabio Cristiano om cyberwar och våld

Fabio Cristiano har skrivit kapitlet “Bodies of Cyberwar: Violence and Knowledge beyond Corporeality” i den nyligen publicerade boken ”Experiences in Researching Conflict and Violence”.

Wilén med två artiklar i Specialnummer om Afrikanska militärer i fredsoperationer

Nina Wilén har, tillsammans med andra forskare, skrivit två artiklar i ett nummer av tidskriften Journal of Eastern African Studies.

Brommesson om ökad konflikt mellan riksdagspartier

Douglas Brommesson har, tillsammans med Ann-Marie Ekengren, författat kapitlet ”Homogenisation or fragmentation? Perceptions of mediatisation among Swedish and Finnish parliamenatrians” som återfinns i den nyutkomna volymen ”Cartelisation Convergence or Increasing Similarities?”.

Pengar till två forskningsprojekt

Jakob Skovgaard, Åsa Knaggård och Roger Hildingsson har fått forskningspengar från Formas till projektet "Att prissätta klimatet: Vad får stater att införa koldioxidskatter eller utsläppshandel?".

Hedling och Brommesson om Sveriges säkerhetspolitiska ambivalens

Elsa Hedling och Douglas Brommesson har publicerat artikeln "Security through European integration or flexible autonomy: ambivalence in Sweden’s position on the Eastern Partnership” i tidningen Global Affairs.