Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Josef Chaib

Doktorand

Statsvetenskap

Forskningsområden 

  • Offentlig förvaltning, politisk styrning och samverkan, i teori och praktik.
  • Kritiska perspektiv inom offentlig förvaltning, management och styrning.
  • Kvalitativ metod, t.ex. organisations- och politisk etnografi.


Pågående forskning

Josefs avhandlingsprojekt handlar om samverkan inom offentlig förvaltning, med fokus på hur samverkansprojekt inom välfärdssektorn styrs i praktiken. Teoretiskt rör projektet relationer och organisering av offentliga verksamheter, tjänstemanna- och politikerroller, såväl som makt och politik i offentlig förvaltning. Empiriskt studeras hur tjänstemän på lokal nivå samverkar kring utsatta barn och unga. De huvudsakliga metoderna är observationer, intervjuer och dokumentstudier. Avhandlingsprojektet är del av ett större projekt om samverkan inom offentlig förvaltning, som involverar forskare vid Malmö högskola och Lunds universitet och som är finansierat av Vetenskapsrådet.

 

 

 

Josef Chaib
E-post: josef [dot] chaib [at] svet [dot] lu [dot] se

Doktorand

Statsvetenskapliga institutionen

Gäddan 360

35

Josef Chaib har ett generellt intresse för offentlig förvaltning och styrning, i såväl teori som praktik, och har tidigare erfarenhet av arbete inom kommunal förvaltning. Josef har en Pol. mag. i statsvetenskap från Lunds universitet, och är idag knuten även till Malmö högskola där han också är placerad.

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten