Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Uppsatsmentorer

Denna särskilda mentorsverksamhet riktar sig främst till dig som står inför ditt första uppsats- eller självständiga examensarbete.

Mentorsverksamheten är tänkt att fungera som ett diskussionsforum utanför kursens ursprungliga ram. Mentorn som håller i mötena fungerar inte som lärare, utan snarare som diskussionsledare. Under höstterminen kommer tre möten att hållas (se schema till höger). På dessa möten är Statsvetenskapliga institutionens uppsatsskrivande studenter välkomna att ta med sig sina frågor och få möjlighet att diskutera sina tankar med andra studenter och mentorerna.


Nuvarande uppsatsmentorer (HT16)

 

Josef Mechlaoui (mentorskoordinator)
pol12jme [at] student.lu.se

Hej! Jag heter Josef Mechlaoui och läser som flera av de andra mentorerna en samhällsvetenskaplig master med inriktning statsvetenskap. Till Lund kom jag 2012 då jag började plugga min pol. kand som jag tog ut våren 2015. Att min inriktning hamnat på just statsvetenskap har att göra med bredden på ämnet. Du kan få en politisk vinkling på i princip vad som helst vilket är enormt roligt! Det som jag under åren fastnat alltmer för är framförallt politiken i Mellanöstern, media och demokratibyggande. Om ni har några frågor är väldigt välkomna att höra av er!

 

Anna Emanuelsson
ims14aem [at] student.lu.se

Hej! Jag heter Anna Emanuelsson och jag läser andra året på det internationella masterprogrammet Welfare Policies and Managment med statsvetenskaplig inriktning. Jag är född och uppvuxen i Stockholm och läste Politices kandidatprogrammet i Uppsala mellan år 2009-2013. Under tiden i Uppsala hann jag också med ett utbytesår i Mexiko, där jag studerade mexikansk politik och ekonomi. I mina studier har jag främst fokuserat på välfärdsfrågor och statens organisation gällande ekonomisk politik och integration. Innan jag började läsa min master här i Lund arbetade jag både bakom och framför mikrofonen på Sveriges radio. Jag tycker verkligen det är roligt att vara mentor eftersom det är en chans att dela med sig av lite erfarenhet och dessutom få repetera  viktig grundkunskap som Statskunskap A har att bjuda på. Ni får gärna kontakta mig på min mejl, Vi ses!

Sidansvarig:

Schema för möten HT16

Möte 1: 25 november, kl. 10-13, sal 235 på Eden

Möte 2: 7 december, kl. 10-13, sal 235 på Eden

Möte 3: 14 december, kl. 13-16, sal 222A på Eden

OBS! Dessa är drop-in tider

Kontakta mentorerna

Emanuelsson, Anna
ims14aem [at] student.lu.se

Mechlaoui, Josef (mentorskoordinator)
pol12jme [at] student.lu.se

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten